Válassza az Oldal lehetőséget

Weboldal készítés árak – Mit kell tudni a WebDesign és a Honlapkészítés költségeiről?

Weboldal készítés árak – Mit kell tudni a WebDesign és a Honlapkészítés költségeiről?

Weboldal készítés árak – Mit kell tudni a WebDesign és a Honlapkészítés költségeiről?

Weboldal, Honlap

weboldal készítés az online jelenlét építésének egyik alapvető lépése. A Weboldal készítés árak írásunk segít a megfelelő ajánlatok cégek és lehetőségek kiválasztásában.
Egy jól megtervezett és professzionális weboldal nemcsak az online jelenlétet erősíti, hanem hozzájárulhat az üzleti sikerekhez és növekedéshez is. Azonban, mielőtt nekikezdenénk egy weboldal elkészítésének, fontos megérteni az árakat és a költségeket, hogy tájékozott döntést tudjunk hozni. Ebben a cikkben áttekintjük a weboldal készítés árait, és megosztunk néhány fontos információt az árajánlatokról és a megbízható partnerek kiválasztásáról.

Weboldal, Honlap, WebDesign Árak

weboldal készítés árai 2024-ben is széles skálán mozognak, a néhány tízezer forintostól a több millió forintosig. Az ár függ a weboldal összetettségétől, a funkcióktól, a felhasznált technológiáktól, és a megrendelő igényeitől.

Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerű, szöveges weboldal készítése néhány tízezer forintból is kijöhet. Egy közepesen összetett weboldal, például egy bemutatkozó oldal vagy egy egyszerű webáruház, száz-kétszázezer forintba kerülhet. Egy komplex weboldal, például egy vállalati weboldal vagy egy nagy webáruház, akár több millió forintba is kerülhet.

A weboldal készítés árait befolyásoló tényezők a következők:

 • A weboldal összetettsége: Egy egyszerű weboldal, amely csak szöveget és képeket tartalmaz, olcsóbb, mint egy olyan weboldal, amely videókat, interaktív elemeket vagy más speciális funkciókat tartalmaz.
 • A weboldal funkciói: Egy weboldal funkciói jelentősen befolyásolják az árát. Például egy webáruházhoz több funkció szükséges, mint egy bemutatkozó oldalhoz.
 • A felhasznált technológiák: A felhasznált technológiák szintén befolyásolják az árát. Például egy WordPress weboldal olcsóbb, mint egy egyedi fejlesztésű weboldal.
 • A megrendelő igényei: A megrendelő igényei is befolyásolják az árát. Például, ha a megrendelő gyorsan el akarja készíttetni a weboldalát, akkor többet kell fizetnie, mint ha több időt hagyna a tervezésre és a fejlesztésre.

Weboldal készítés lépései

A weboldal készítése általában a következő lépésekből áll:

 1. Tervezés: A tervezés során meghatározzák a weboldal célját, a célközönséget, és a weboldal funkcióit.
 2. Fejlesztés: A fejlesztés során megvalósítják a terveket.
 3. Tesztelés: A tesztelés során ellenőrzik, hogy a weboldal megfelelően működik-e.
 4. Létrehozás: A weboldal létrehozása során feltöltik a weboldalra a tartalmat, és elindítják a weboldalt.

Mik lehetnek rejtett költségek a Weboldal elkészítése és díjai vagy rendszeres költségei során?

A weboldal készítés során előfordulhatnak rejtett költségek, amelyeket érdemes figyelembe venni az árajánlat összehasonlításakor. Ezek a költségek a következők lehetnek:

 • Domain név regisztráció: A domain név egy weboldal címe, például www.example.com. A domain név regisztrációja általában évente fizetendő, és az áruk a szolgáltatóktól függően változó.
 • Webtárhely: A webtárhely az a hely, ahol a weboldal fájljai tárolódnak. A webtárhely ára általában a tárhely méretétől és a szolgáltatásoktól függően változó.
 • Weboldal karbantartás: A weboldal rendszeres karbantartása szükséges a biztonság és a megfelelő működés biztosításához. A weboldal karbantartásának költségei az árajánlatban általában nem szerepelnek, ezért érdemes külön érdeklődni róluk.
 • Egyéb költségek: A weboldal készítése során előfordulhatnak egyéb költségek is, például a grafikai anyagok elkészítése, a weboldal marketingje vagy a weboldal terjesztése.

A rejtett költségek elkerülése érdekében érdemes alaposan áttanulmányozni az árajánlatot, és minden költséget pontosan tisztázni a weboldal készítő céggel.

Honlapkészítő cégek, jó, megbízható weboldal készítő cégek

Magyarországon számos honlap készítő cég működik, amelyek különböző áron kínálják a szolgáltatásaikat. A honlap készítés árajánlatát érdemes több cégtől is kérni, hogy összehasonlíthassa az ajánlatokat. Íme néhány ügynökség és cég, melyek weboldalak készítésével foglalkoznak:

weboldal készítés árak
honlapkészítés árak
WordPress Weboldal Készítés Online Jelenlét WordPress üzemeltetés WordPress karbantartás WebDesign - WebServe.hu

Weboldal Karbantartás Árak

Karbantartási CsomagKöltség tartományok (jellemzően havonta)
Egyszerűbb weboldal karbantartás8.000 – 60.000 Ft
Közepes szintű karbantartás60.000 – 200.000 Ft
Komplex Weboldal karbantartás250.000 – 750.000 Ft
*Forrás: WebServe.hu – Weboldal készítés árak 2024 – Mit kell tudni a költségekről? (webserve.hu)

Weboldal Fenntartás Árak, évente ismétlődő/visszatérő költségek

SzolgáltatásKöltség tartomány (évente)
Domain név évente (.hu) (.com)590 – 7.500 Ft
Weboldal tárhely évente12.000 – 200.000 Ft
SSL Tanúsítvány évente – van ahol a tárhelyhez díjmentesen jár0 – 60.000 Ft
*Forrás: WebServe.hu – Weboldal készítés árak 2024 – Mit kell tudni a költségekről? (webserve.hu)

Következtetés

weboldal készítés ára sok tényezőtől függ, és fontos megérteni azokat, mielőtt döntést hoznánk. A weboldal készítés nem csak egyszeri költséget jelent, hanem hosszú távú befektetés is lehet. A minőségi weboldal hozzájárulhat az üzleti sikerekhez és növekedéshez.

Figyeljen a weboldal méretére és bonyolultságára, a designra és felhasználói élményre, a tartalomra és multimédiás elemekre, valamint a keresőoptimalizálásra. Válasszon megbízható partnert, és vizsgálja meg alaposan az árajánlatokat. Az árak mögött álló tényezőket és a szolgáltatások részleteit mindig egyeztessen a potenciális partnerekkel.

A weboldal készítés árak megfelelő értékelése és a megbízható partner kiválasztása segít létrehozni egy hatékony és eredményes weboldalt, amely hozzájárul az online jelenlét erősítéséhez és az üzleti célok eléréséhez.

Legyen tájékozott, és válassza a legjobb lehetőséget weboldalának elkészítéséhez!

Válaszolj